Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2396 of /subdomains/bigband/includes/menu.inc).

Biografie

Wie zijn wij?
De Groover Big Band is een jonge en eigentijdse bigband bestaande uit 20 enthousiaste studenten van de TU Delft. In de 10 jaar dat de bigband bestaat, heeft ze zich al ruimschoots bewezen op bijvoorbeeld het Montreux Jazz Festival, het Breda Jazz Festival, het Scheveningen Big Band Festival, gala’s en overige evenementen Ook gaat de bigband elk jaar op tournee, we hebben onder andere de volgende landen al bezocht: Denemarken, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

De dertienkoppige blazerssectie en vierkoppige ritmesectie zijn deskundig afgetraind door dirigent Peter Habraken. Met haarfijne precisie worden de inzetten getimed, intonaties afgestemd en de grooves uitgelijnd, opdat de groep in topconditie blijft. Ook het zangduo steelt de show met hun zangkunsten. De jonge leeftijd van de band zorgt voor een gezellige sfeer en optredens waar de energie en het enthousiasme van afspat.

Wat spelen we?
De bigband heeft een zeer uitgebreid en gevarieerd repertoire. Op een show komen klassieke swing, dansbare latin, soul, pop en funk afwisselend voorbij. Voor een actuele repertoirelijst kunt u mailen naar bigband@grooverjazz.nl. Wij zullen onze sets altijd afstemmen op de setting waar wij spelen. Wij hebben in ieder geval alles in huis om een geweldige show neer te zetten op uw trouwerij, gala, diner of (achtertuin)feest.

Onze roots
De Groover Big Band is in 2004 ontstaan als samenwerkingsverband tussen het Cultuur Centrum van de Technische Universiteit Delft en het Delfts Studenten Muziek Gezelschap Krashna Musika, vanuit een groeiend enthousiasme voor jazz onder studenten van de TU Delft. De bigband is snel gegroeid van een kleine subdivisie bij Krashna Musika tot een zelfstandige, semiprofessionele bigband. Tezamen met de groei van de bigband is de eerste studenten jazz vereniging van Europa ontstaan, D.S.J.V. Groover.