Biografie

Wie zijn wij?
De Groover Big Band is een jonge en eigentijdse bigband bestaande uit 20 enthousiaste studenten van de TU Delft. In de 10 jaar dat de bigband bestaat, heeft ze zich al ruimschoots bewezen op bijvoorbeeld het Montreux Jazz Festival, het Breda Jazz Festival, het Scheveningen Big Band Festival, gala’s en overige evenementen. In 2014 is de band uitgeroepen tot beste studentenbigband van Nederland, tijdens de Big Battle georganiseerd door USBB Big Mondays. Afgelopen jaar hebben wij ons 10e levensjaar gevierd met een Dinner Show, Theater Productie en Lustrum Feest. Dit jaar staat in het teken van de 3e CD die we gaan opnemen. Ook gaat de bigband elk jaar op tournee, we hebben onder andere de volgende landen al bezocht: Denemarken, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

De veertienkoppige blazerssectie en vierkoppige ritmesectie zijn deskundig afgetraind door dirigent Peter Habraken. Met haarfijne precisie worden de inzetten getimed, intonaties afgestemd en de grooves uitgelijnd, opdat de groep in topconditie blijft. Ook het zangduo steelt regelmatig de show met hun zangkunsten. De jonge leeftijd van de band zorgt voor een gezellige sfeer en optredens waar de energie en het enthousiasme van afspat.

Onze roots
De Groover Big Band is in 2004 ontstaan als samenwerkingsverband tussen het Cultuur Centrum van de Technische Universiteit Delft en het Delfts Studenten Muziek Gezelschap Krashna Musika, vanuit een groeiend enthousiasme voor jazz onder studenten van de TU Delft. De bigband is snel gegroeid van een kleine subdivisie bij Krashna Musika tot een zelfstandige, semiprofessionele bigband. Tezamen met de groei van de bigband is de eerste studenten jazz vereniging van Europa ontstaan, D.S.J.V. Groover.

Wat spelen we?
De bigband heeft een zeer uitgebreid en gevarieerd repertoire. Op een show komen classy swing, maar ook meer tropische stijlen langs, zoals de Latin knallers Armando’s Rhumba, Sandunga en Caravan. Meesterwerken als Boplicity en Fables of Faubus, dansnummers als It don’t mean a thing, en ook romantisch ballads zoals Angel Eyes worden niet geschuwd in onze shows.
Kortom: in smoking met roze strik biedt de Groover Big Band een stijlvolle show in een energieke set. Een show die u geen moment ongeboeid zal laten en u nooit meer zal vergeten.